Länsi Vantaan Fysikaalinen hoitolaitos

Fysioterapia | Hieronta | Lymfaterapia | Raskaushieronta | Kiropraktiikka | Voice Massage | Kinesioteippaus

Hieronta / hieroja Vantaa

Hieronta on manuaalinen käsittely, joka auttaa rentouttamaan lihaksia ja lievittämään stressiä.
Se voi myös parantaa verenkiertoa ja auttaa lievittämään kipua.

Hierontoja voi olla erilaisia, kuten

  • klassinen hieronta
  • urheiluhieronta
  • purentahierontaa (voice massage)
  • fasciahieronta.

Hieronnassa käytetään erilaisia tekniikoita, kuten sivelyjä, painelua,hankausta, puristuksia ja venytyksiä. Väliaineena voidaan käyttää erilaisia hierontavoiteita/öljyjä. Hieronta on osa terveydenhuoltoa tai hyvinvointia ylläpitävää toimintaa ja se voi auttaa monissa eri fyysisissä ja psyykkisissä vaivoissa. Toimenpiteestä tulleen rentoutumisen kautta usein stressi ja väsymys helpottavat, jopa verenpaine voi laskea.

Koulutettu hieroja on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattilainen.

Koulutettu hieroja osaa käyttää erilaisia hierontatekniikoita ja käyttää niitä huomioiden asiakkaan yksilölliset tarpeet. Siksi onkin tärkeää ennen hierontaa keskustella hierojan kanssa omasta terveydestä ja mahdollisista oireista sekä toiveista hieronnan suhteen. Näin voidaan suunnitella toimenpide yksilöllisesti ja asiakaskohtaisesti. On myös tärkeää, että asiakas antaa toimenpiteen aikana tai sen jälkeen palautetta omista tuntemuksistaan. Hieronta voi auttaa monella tavalla, mutta esim. nivelmuutoksia tai vakavia sairauksia ei voi hieronnalla hoitaa.

Hieronta voi olla myös osa fysioterapeuttista hoitoa.

Tällöin kehon pehmytkudoksia, kuten lihaksia, jänteitä, nivelkapseleita ja sidekudoksia käsitellään erilaisilla manuaalisilla tekniikoilla. Hieronta voi olla rentouttavaa, terapeuttista tai ennaltaehkäisevää ja se voi auttaa lievittämään lihasjännitystä, kipua, stressiä ja parantamaan verenkiertoa sekä liikkuvuutta.

Hierojamme tarjoavat hierontapalveluita myös rentoutumiseen, hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja lihaskipujen lievittämiseen.

Koulutetut hierojamme ovat pitkän uransa aikana erikoistuneet. Jussi Parikan vahvuus on Voice massage-hieronta sekä urheilu-ja klassinen hieronta. Maiju Lehdon ja Tanja Roivaksen vahvuudet perushieronnat ja kuumakivihieronta.


Jussi Parikka
Hieroja / Voice Massage

Maiju Lehto
Tanja Roivas
Muut hierojamme

Maiju Lehto
Tanja Roivas
Kuumakivihieronta


Muita palveluitamme:
lymfaterapia, raskaushieronta, voice massage, kiropraktikko, kinesioteippaus


Lue lisää aiheesta hieronta (Wikipedia)